Heren van Handbal Someren verzuimen om afstand te nemen op de concurrent

Speelronde 6 was de eerste krachtmeting tegen een naaste concurrentie. Met 5 overwinningen op zak was er dan ook veel vertrouwen in een goede afloop. Na een rommelige start, waarbij niet iedereen op tijd aanwezig was en de Heren 1 voor een gesloten deur moesten wachten bij sporthal de Peelhorst, was het dan tijd voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen de Heren 2 van de Sprint. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Tom Hanssen en het verslag vanaf de tribune door Bas Vossen.

Vanaf de bank
De heren 1 heeft een mindere geschiedenis met de Sprint, aangezien ze vorig jaar flink zijn afgestraft door de Sprint. De woorden van de coach aan de Heren 1 waren dan ook duidelijk: “Speel je eigen spel, laat je coachen, luister naar elkaar en laat dezelfde inzet zien als de vorige wedstrijden.” Ondanks deze woorden verliep de eerste helft niet zoals verwacht. De heren van Handbal Someren pakten niet de kansen die ze moesten pakken. De keeper van de Sprint kon te veel makkelijke ballen tegenhouden en in de verdediging van Handbal Someren ontstonden te veel gaten, waardoor er veel onnodige tegendoelpunten ontstonden. Na een rommelige eerste helft gingen de teams de rust in met een gelijke stand.

In de rust probeerde de coach het team wakker te maken. De gelijke stand was volledig onnodig. We moeten ons eigen spel gaan spelen: “Kijk wat er voor je gebeurt en pak je kansen!”

Dit was dan ook de bedoeling in de 2de helft. Echter had de Sprint ook geleerd van de eerste helft en zorgde de Sprint er voor dat de cirkelspeler van Handbal Someren vast kwam te staan. Als reactie hier op zette de coach van Handbal Someren een 2de cirkelspeler er bij. Deze actie zorgde voor verwarring bij de Sprint en hierdoor kon Handbal Someren een aantal doelpunten pakken. Dit was helaas maar voor korte duur. De Sprint herpakte zich en Handbal Someren bleef rommelig in de verdediging waardoor de Sprint gemakkelijk doelpunten kon maken. Na een rommelige wedstrijd waarbij beide teams hard hebben gewerkt won de Sprint na een spannende 2de helft met een stand van 27-26.

Vanaf de tribune
Het werd al meteen duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou gaan worden waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. Someren startte scherp en halverwege de eerste helft koesterde ze dan ook een voorsprong van enkele doelpunten. Dit werd echter opgevolgd door een slordige fase wat resulteerde in een gelijke stand met rust (13-13). Nadat er in de rust nieuwe aanwijzingen waren gegeven werd de wedstrijd hervat.

Het begin van de tweede helft ging gelijk op tot een stand van 17-17. Daarna had Deurne een goede periode en liep het enkele doelpunten uit. Dit werd mede veroorzaakt door de vele missers in de aanval van Someren. Vanaf dit moment liep Someren achter de feiten aan en was het verschil 4 doelpunten met nog 3.5 minuten te gaan. Door enkele snelle uitvallen werd het nog even spannend maar uiteindelijk kwam Someren net tekort voor punten in deze wedstrijd en verloor de wedstrijd met 27-26 in het voordeel van de Sprint.

Someren heeft alles gegeven in deze topwedstrijd, maar helaas scoorde Deurne net iets te gemakkelijk en werden er teveel aanvallen gemist. Ondanks het nipte verlies werd de koppositie op basis van doelsaldo behouden. Een bittere pil voor Someren maar deze dient snel verwerkt te worden want volgende week staat de volgende topwedstrijd op het programma tegen Jupiter ’75. Kom Someren allemaal aanmoedigen in sporthal de Postel om 12:45. Deze nieuwe krachtmeting tegen de nummer 2 van de competitie beloofd een spectaculaire wedstrijd te worden, een wedstrijd die zeker niet gemist mag worden.