Het eerste puntje is binnen…

Op zaterdagavond 15 oktober vertrok Handbal Someren naar de lichtstad om daar hopelijk te gaan shinen tegen PSV ds2. Na een toeristische route door Eindhoven, gezien de voorste auto een andere eindbestemming voor ogen had dan de TomTom, kwamen we aan bij de sporthal.

Gezien PSV de oude club is van zowel onze trainer/coach als één van de speelsters hielden we er rekening mee dat PSV extra gebrand zou zijn om de punten in eigen huis te houden. Na twee verloren wedstrijden waren de punten voor ons natuurlijk ook meer dan welkom. De opdracht was dan ook heel duidelijk: ‘’Vanaf het begin fel starten en het koppie erbij houden’’.

Helaas voor ons kwamen de eerste minuten vele schoten op het ijzerwerk terecht waardoor het openen en voortzetten van de score wat moeizaam ging. Gelukkig werd er fanatiek verdedigd en wist onze keepster ook een aantal keer goed in de weg te staan waardoor de achterstand niet verder opliep dan 3 punten verschil (4-1). Hierna konden we al snel weer aanhaken en ging het de tweede 15 minuten van de eerste helft gelijk op. In de rust keken we dan ook tegen een minimale achterstand aan, 8-7.

Omdat we gedurende de eerste helft verdedigend niet echt grip op de cirkelspeelster kregen, besloten we te schakelen naar een 6-0 verdediging. Dit ging bij start van de tweede helft echter even helemaal mis waardoor PSV, mede door een 2-minuten straf aan onze zijde, in korte tijd uit kon lopen naar een stand van 14-8. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te zijn…. Gelukkig kwam vanaf toen het ‘wonder van Someren’ weer eens om de hoek kijken. Met een erg sterke fase vanuit onze zijde, met een aantal snelle breaks en ‘goeie’ kansen, wisten we PSV te verrassen en de stand weer op gelijke hoogte te brengen (18-18). De laatste 5 minuten werden dan ook ontzettend spannend. PSV haalde alles uit de kast en besloot om meerdere malen met 7 man te gaan aanvallen. Door onze goede samenwerking mocht dit echter niet baten tot PSV een minuut voor tijd aan het langste eind leek te trekken door een penalty te benutten en de stand op 20-19 te zetten. Binnen no-time kwam gelukkig het snelle antwoord vanuit onze kant wat de stand weer op gelijke hoogte bracht. PSV mocht nog één keer aanzetten voor een laatste aanval, echter zonder resultaat. Het eerste zwaar bevochten puntje is meegenomen naar Someren: Eindstand 20-20.