Het kampioenschap is binnen voor de Heren 1

Op 7 april was het dan zover. De kampioenswedstrijd voor de Heren 1 van Handbal Someren. De laatste kans op het kampioenschap. Er moest gewonnen worden van H.C.G. uit Geldrop, omdat de wedstrijd tegen Bergeijk verloren was. De focus was aanwezig bij de Heren en ze hadden maar 1 doel: Winnen van H.C.G. en zo het eerste kampioenschap voor de Heren binnen halen sinds 2000. Het leefde binnen de vereniging en in Someren, aangezien de tribune in Geldrop compleet gevuld was.

De wedstrijd begon en Someren startte met de bal. De eerste kansen waren dan ook voor Someren. Door sterk verdedigen, goed keeperswerk en goede aanvallen kwam Someren met 4-0 voor. Het was duidelijk dat Someren een signaal af wilde geven aan H.C.G.: Someren kwam om kampioen te worden en zou niet zomaar verslagen worden. Door het sterke verdedigen duurde het even voordat H.C.G. wist te scoren. Someren wist echter ieder doelpunt van H.C.G. te beantwoorden. Aanvallend werden de nodige kansen gemist (met name vanuit de hoeken), waardoor Someren niet verder uit wist te lopen als ‘slechts’ een 10-3 ruststand.

In de rust werden de nodige zaken besproken. De Heren waren op de goede weg, echter moest de scherpte beter bij de hoekspelers. Er werden te veel kansen gemist. Met dit in het achterhoofd begon Someren aan de 2e helft.

Aan het begin van de 2e helft waren de eerste kansen voor H.C.G., waardoor het nog spannend zou kunnen worden. Gelukkig behielden de Heren hun kalmte en bouwden ze de score langzaam verder uit. De hoekspelers rondden nu ook hun kansen af, waardoor H.C.G. geen moment meer dichter bij kwam. De tegenstander kon geen vuist maken tegen de sterk staande verdediging van Someren, hierdoor kwam de titel geen enkel moment in gevaar. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en Someren won met 25-12. Het kampioenschap is binnen, de euforie binnen het team was groot. Er is die avond gefeest tot in de late uurtjes.

Tot slot zouden wij de meegereisde toeschouwers willen bedanken voor hun aanwezigheid bij de wedstrijd. Het was gaaf om te zien dat de tribune zo vol zat. Bedankt!

De Heren zullen volgend jaar te bewonderen zijn in de 1ste klasse. Tot dan!