Ik kleef, jij kleeft, de punten zijn blijven kleven….

Inmiddels zijn we met de Dames 1 weer een aantal weken onderweg in de huidige competitie. Velen van ons hebben de hoofdklasse al eens mogen ervaren in het verleden. Dat er wekelijks verrassingen in deze klasse zijn, is ons dus wel bekend… De meeste tegenstanders zijn aan elkaar gewaagd, waardoor iedere week een nieuwe uitdaging is. Onze tegenstander deze week was V&L uit Geleen, momenteel de koploper in onze competitie met zowel de meeste doelpunten voor als de minste doelpunten tegen. Ondanks dat dit gegeven de uitdaging deze week misschien nog net iets groter maakte, startte de wedstrijd zoals altijd met een 0-0 op het scorebord.

Zo verrassend als het kan lopen, kwamen wij gedurende de eerste minuten op een voorsprong 0-3. Helaas bleek vrij snel dat vandaag niet alleen V&L, maar ook de hars op de bal onze tegenstander werd. Door slordigheden in het vangen en werpen aan onze zijde kwam V&L halverwege de eerste helft langszij, 6-5. Het tempo in het spelletje lag hoog en hier hadden we verdedigend niet altijd een goed antwoord op. Desalniettemin werden er met goede loopacties ook door ons een aantal mooie doelpunten gemaakt. Tot 20 minuten ging het redelijk gelijk op 12-10, nadien liep V&L verder uit en stond er met de rust een 18-13 op het scorebord.

Na rust had, helaas voor ons, de bal een nieuwe harslaag toegediend gekregen. Gedurende de eerste 10 minuten van de tweede helft kwamen we dan ook nauwelijks aan een fatsoenlijke aanval toe. V&L maakte hier prima gebruik van en verdubbelde de voorsprong, 26-15. Voor ons restte niet veel anders dan doorzetten en proberen de schade te beperken. Uiteindelijk zijn de punten in Geleen blijven kleven en werd het veld verlaten met een eindstand van 37-21.

Volgende week spelen we in onze eigen sporthal tegen VHC uit Valkenswaard. Met een oude bekende onder de lat bij de tegenstander niet alleen voor ons een ‘thuiswedstrijd’. Wij hopen jullie allen weer als supporter te mogen ontvangen, zodat we gezamenlijk deze nieuwe uitdaging aan kunnen gaan. Tot dan!