Na een sterke eerste helft komen de Dames niet meer in de problemen

18 november, de dag van de Sinterklaasintocht in Someren, ook de dag van de nummer 1 tegen de nummer 11, de dag van Handbal Someren tegen United Breda.

Vooraf, net als altijd, vertelde Eric-Jan een aantal dingen die hij kwijt wilde, werd er goed warmgelopen, rekten we onze spieren en schoten we de keepsters in.

Het fluitsignaal klonk en de tijd liep. Het eerste doelpunt werd gescoord door United Breda, maar de achterstand duurde niet lang. Someren speelde goed samen, waardoor Someren een paar doelpunten uitliep. We hielden in de verdediging de ballen uit de goal en al gauw stond de stand op 4-1 in het voordeel van Someren. Klaar met scoren waren we zeker niet. De aanvallen liepen vloeiend en we speelden als 1 team. Ook in de verdediging ging het goed en kwam Breda bijna niet aan scoren toe. Dit kwam ook door heerlijk keeperswerk. Someren liep steeds verder uit en Breda kwam niet meer door de verdediging heen. De ruststand was dan ook 17-2 in het voordeel van Someren. In de rust was er niet veel te bespreken. Het doel was wel om de tegengoals onder de 10 te houden.

De laatste 30 minuten begonnen en Someren ging verder met scoren. Een spannende wedstrijd kon je het zeker niet noemen, ondanks een paar tegengoals. Er werd een aantal keer gescoord vanuit een break, maar ook de wissels waren goed voor de toename aan doelpunten. De stand was 26-4. We moesten nog 15 minuten spelen en het hele team, op 1 iemand na, werd gewisseld. Gelijk kregen we een paar goals tegen en kwamen we minder goed aan scoren toe. De concentratie was minder en Someren kreeg 2 minuten tijdstraf. Ook kwam Breda steeds dichterbij de 10 doelpunten. We herpakten ons een beetje en hielden Breda op de 10. Zelf kwamen we nog een paar keer aan scoren toe, door de linkerhoek vrij te spelen. Na 60 minuten spelen stond de stand op 34-10 in het voordeel van Handbal Someren.