Ondanks verlies, toch een positief eindresultaat voor heren 2

We hebben gestreden, we hebben gelachen, we hebben veel gegeven, we hebben plezier gehad, we hebben niet bij de pakken neergezeten en gestreden tot de laatste minuut, we hebben als team gespeeld, we hebben naderhand in de kantine nog nagekaart over de wedstrijd, we hadden 4 wissels, we hebben elkaar verbeterd, we hebben goals gemaakt, we hebben elkaar aangemoedigd. Kortom we hebben het zo slecht nog niet gedaan.

De wedstrijd begint voor ons al om 9:30uur wanneer wij ons verzamelen in het gezelligste café aan de Postel. De ene drinkt een bakkie koffie om zijn ontbijt nog wat weg te spoelen, de andere doet dit om de geur van de goudgele rakkers wat te onderdrukken. Hoe dan ook beginnen wij de wedstrijd met 4 wissels op de bank, een keeper in de goal en de waterflessen gevuld met een of andere zoete substantie. De wedstrijd kan beginnen, EHV is er klaar voor, de scheids heeft zijn fluit in de mond en de Heren 2 staan onverslaanbaar op het veld. Het meegereisde publiek van EHV en onze eigen trouwe fans beginnen vanaf het eerste fluitsignaal ons aan te moedigen. Een ijzige stilte was het want er zat (bijna) niemand maar na enige minuten kwamen de supporters binnendruppelen en zagen een voorsprong op het scorebord voor ons. Helaas was dat van korte duur en kwam EHV op voorsprong en ze liepen nog uit ook. Met hun snelle cirkelspeler en “de altijd vriendelijke” opbouwer met nummer 7 kregen zij vele kansen die benut werden. Ondanks ons verdedigende werk kregen ze het steeds voor elkaar om hun cirkel aan te spelen of werd er knoerhard vanaf de 9 meter geschoten. Ook via de hoeken wisten zij kansen te creëren en via de korte hoek langs onze naar koffie ruikende keeper te komen. Maar hohoho, niet alleen EHV wist te scoren ook wij. Ook wij hadden onze momenten, ook wij scoorde vanaf de 9 meter, wisten in de hoek ruimte te creëren en speelde onze altijd vrolijke cirkelspeler aan. Zo nu en dan knoerhard langs de goal of toch scoren maar was het cirkel. We misten wat kansen maar wisten ook EHV voor het blok te zetten. Hoe krijg je het anders voor elkaar om een break-out die normaal 5 seconden duurt toch 30 seconden te laten duren. Dat lukt ons, goed kijken, goed spelen en goed afmaken, goed werk heeft tijd nodig.

Uiteindelijk was EHV gewoon slimmer en wij wisten daar niet goed mee om te gaan. We miste het stapje extra en miste veel kansen. Uiteindelijk hebben we verloren. En nog dik ook, met een 23-36 eindstand tegen EHV werd voor de eerste keer dit seizoen verloren.

Maar verliezen hoeft dus niet altijd negatief te zijn!!!