RED-RAG/Tachos DA1 – Handbal Someren DA1

Na een fanatieke pot van vorige week waarbij we welverdiend met 25-17 tegen EHV de punten thuis hebben weten te houden, vertrokken we zondag laat op de middag naar Waalwijk. Van tevoren wisten we dat we het lastig zouden krijgen tegen deze koplopers, maar toch wilden we niet zo over ons heen laten lopen zoals (helaas) de afgelopen keer tegen hen gebeurd was.

Na warming-up klonk het fluitje van de scheids en begon de wedstrijd. Om Tachos te verrassen besloten we in plaats onze gewoonlijke 3-2-1 verdediging te starten met een 6-0 verdediging. Dit pakte goed uit en Tachos wist in de eerste paar minuten geen reactie te geven op onze verdediging. Echter hadden wij het zelf ook moeilijk aan de andere kant, de verdedigsters van Tachos deden hun werk goed en zorgden ervoor dat er ook geen ballen van ons in hun net verdwenen.

Na een aantal minuten wist Tachos toch de zwakke plekken in onze verdediging te vinden waardoor zij steeds verder uitliepen. Wij wisten er echter aan hun kant nog niet door te komen en enkel punten te scoren vanuit penalty’s en vrije worpen. Zo gingen we de rust in met een stand van 12-4 in het voordeel van Tachos.

Na de rust kwamen de aanvallen steeds meer op gang vanuit onze kant en wisten we ook direct vanuit de aanval te scoren. Tachos leek niet te stoppen en benutte elke kans waar wij verslapte. Zo liep de stand helaas steeds verder uit in het voordeel van Tachos. Uiteindelijk zijn we helaas huiswaarts moeten keren zonder de punten en met een stand van 23-9.