Spanning tot de laatste seconden…

Zondag 17 november was het zo ver: de thuiswedstrijd tegen de dames van PSV 2 stond op het programma. Normaal worden we in het kleedlokaal voorzien van informatie over de tegenstander, maar aangezien Eric-Jan niet graag in Eindhoven komt, was het dit weekend een verrassing.

We begonnen de wedstrijd zwak wat resulteerde in een 1-4 achterstand. Hierna ging het knopje om. We werden wakker geschud en zowel in de aanval als de verdediging werd hard gewerkt. Door mooie aanvallen werd vanuit alle posities gescoord en puik keeperswerk aan de kant van Handbal Someren zorgde ervoor dat we met een voorsprong de rust in gingen: 12-8.

In het kleedlokaal werden we gewaarschuwd voor PSV. Zij zullen koste wat kost deze achterstand in willen halen. Ondanks dat we op onze hoede waren, stond het al vrij snel 12-12. PSV speelde een erg sterke tweede helft, waardoor we in de problemen kwamen. De voorsprong was weg en het ging continu gelijk op. 14-13, 14-14, 15-14, 15-15, 15-16… We besloten om de schutter van PSV uit te dekken, iets wat redelijk goed lukte. Hierdoor werd er niet meer gescoord aan de zijde van PSV. Wij deden dit daarentegen wel: 20-16. PSV gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 22-22. Met nog 33 seconden te gaan wisten we wat ons te doen stond. Waar we normaal als kip zonder kop gaan rondrennen, hielden we nu het hoofd koel. Er werd een mooie aanval gespeeld waarna Kristel de o zo belangrijke bal in het net ramde. Hiermee stuurde ze haar oude club zonder punten terug naar Eindhoven. Waar iedereen al feest aan het vieren was, rende Lian nog in paniek terug. Je weet het namelijk maar nooit met nog 2 seconden te gaan … De zoemer ging en de ontlading was groot. Waar we de laatste weken aan het kortste eind trokken, hebben we nu door mooi collectief handbal laten zien dat we ook deze wedstrijden kunnen winnen. Daarnaast hebben we gedaan waar we goed in zijn: het extra spannend maken zodat het iedere week weer billenknijpen is op de tribune en Eric-Jan inmiddels al zijn haren verloren is door de stress.

Zondag 24 november staat om 15:30 de uitwedstrijd tegen de dames van V&L 2 op het programma. Wij hopen ook dan weer op steun van het publiek.