Strijdend als 1 team in Eindhoven

Al vroeg op de zaterdagavond van 19 januari vertrokken de heren van Handbal Someren naar Eindhoven. Daar wachtte het sterke Oktopus op hen. Een team dat veel scoort en veel wedstrijden maar nipt verliest. Het was dus duidelijk: Hier staat beslist geen makkelijke tegenstander. In de kleedkamer werd de tactiek besproken en nog een keer aangehaald dat Oktopus echt geen makkelijk pot handballen zou worden. De warming-up werd gedaan en met een goal die niet vast stond, kon de wedstrijd beginnen. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Sjimmie Meeuws en vanaf de tribune door Bas Vossen.

Verslag vanaf de bank
De eerste kans is voor Oktopus met de bal uit, maar de eerste goal is voor ons. We starten goed aan de wedstrijd en kunnen een kleine marge van 1 of 2 goals vasthouden in de eerste 10 minuten. Alleen de 3-2-1 verdediging van Oktopus wordt voor ons, nadat het 10-10 is geworden na 15 minuten handballen, erg lastig. We blijven zoeken en komen er maar niet uit in het restant van deze helft. Oktopus daarentegen weet makkelijker het net te vinden, waardoor ze op een ruime voorsprong komen (14-11). Op dat moment hebben we het rustsignaal nodig maar dat duurde nog even. Hierdoor was de ruststand 17-13 in het voordeel van Oktopus.

De rust was echt om op adem te komen. Frits legde uit wat er anders moest en wij wisten het ook. Hier gaan wij niet verliezen, alleen het wordt een zware klus. Een andere verdedigende tactiek is misschien wel de oplossing en aanvallend meer vertrouwen krijgen en bewegen. Vol spanning en adrenaline gaan we de tweede helft tegemoet.

Wij hebben de bal uit, dus we kunnen de achterstand meteen al wat kleiner maken. Dat lukte ook meteen, Tom Hanssen werd van 12 meter gelanceerd (17-14, nog 3 te gaan). Verdedigend werd een ander middenblok gehanteerd, niks kwam er meer doorheen bij Antonie en Maurice. Waar wij in de eerste helft zoekende waren, gebeurde het nu bij Oktopus. Ze wisten er een lange tijd geen raad mee. De score werd steeds gunstiger voor Someren, maar de spanning bleef erin. 18-17..18-19…21-20..23-23. Het bleef maar gelijk opgaan.
Met nog 6 minuten op de klok en een stand van 25-25 is er nog steeds niks beslist. Het wisselen van een paar spelers om op te laden voor de laatste 4 minuten van de wedstrijd is dan uiteindelijk een gouden idee geweest. Someren knalt nog de laatste energie eruit in deze minuten wat erin resulteert dat we goed voorbij komen (26-28). Met nog 1 minuut en 50 sec te spelen is nog niks zeker. Op dat moment krijgt Oktopus een open kans en schiet deze over, wij vierden dit moment want we wisten nu gaan we winnen. Oktopus baalde nog van die kans, waardoor wij er nog een keer doorheen braken. Na een mooie comeback die we echt als een team gemaakt hebben kunnen we trots zijn dat we met 27-30 als winnaars van het veld liepen. Een wedstrijd die voor sommige mensen geweldig goed was als ze van spanning houden.

Verslag vanaf de tribune
De eerste helft begon en Oktopus stond er als een team, ze leken vastbesloten om Someren de koppositie te laten verliezen. De wedstrijd had alles wat er in een wedstrijd moet zitten, vooral goed en snel handbal, maar ook veel passie en strijd. Oktopus wekte een heel solide indruk in de eerste helft en Someren had moeite om de verdediging te slechten maar ook om ze tegen te houden. Eigenlijk liep Someren de gehele eerste helft achter de feiten aan. Aan het einde van de eerste helft werd het verschil nog wat groter dan gehoopt vanuit Somerens perspectief. De ruststand was 17-13 in het voordeel van de thuisclub.

Nadat Someren streng werd toegesproken in de rust door coach Frits Aspers werd er weer met hernieuwde moed en motivatie begonnen aan de tweede helft. Dit begon uitstekend en binnen 10 minuten was het gat gedicht en stond het 19-19. Heel langzaam kreeg Someren de wedstrijd in handen en door veel strijd en inzet werd in de laatste 5 minuten het gat definitief gemaakt. Oktopus was geknakt en Someren kon de wedstrijd uitspelen. Een mooie eindstand van 27-30 stond er op het bord.

Someren is door het oog van de naald gekropen, maar de punten zijn gelukkig wel mee terug naar Someren genomen. Komende zondag spelen de Heren tegen Helios/Habo om 11:45 in Sporthal de Postel. Kom ze dus aanmoedigen en genieten van een mooie pot handbal.