De tijd om de ‘rode lantaarn’ over  te dragen dringt…..

Afgelopen zondag mochten wij met dames 1 afreizen naar Horn voor een wedstrijd tegen LimMid. Gezien we langzaam het einde van de competitie naderen zijn de punten meer dan welkom. Met nog maar 6 wedstrijden te gaan wordt het namelijk steeds lastiger om uit de degradatiezone te geraken.

Ondanks een felle warming-up kwamen we de eerste 10 minuten van de wedstrijd niet aan scoren toe. Dit in tegenstelling tot LimMid dat tot 4x toe het net wist te vinden. Met een achterstand van 4-0 op het scorebord konden we niets anders doen dan de achtervolging inzetten. Na 2 snelle breaks en een afstandstreffer stond het ineens weer 4-3. Niets was nog gespeeld en we hadden weer even tijd om adem te halen, dachten wij… LimMid dacht daar echter anders over en gaf weer wat gas bij. Na een fase van snel spel en de nodige penaltys liepen zij weer uit naar een ruime voorsprong van 9-3. Door het koppie erbij te houden en wat meer rust te bewaren in de aanvallen konden we de schade beperken tot een ruststand van 13-9.

In de rust werd al snel geconcludeerd dat we alleen met echt samenwerken de wedstrijd mogelijk nog konden keren. Dit bleek later een hopeloze afspraak…. Gedurende de tweede helft zakte het team als een plumpudding in elkaar. Het net werd lange tijd amper gevonden terwijl LimMid wel bleef scoren. Halverwege de tweede helft keken we dan ook tegen een flinke achterstand aan: 20-11. Met de laatste reserves energie en meer op de automatische piloot dan met beleving werd de wedstrijd uitgespeeld. Eindstand 27-17.

Ondanks de flinke tegenslag van afgelopen zondag zullen wij er bij de volgende wedstrijd weer vol goede moed tegenaan gaan. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om ons hierbij te ondersteunen. Zondag 5 maart om 13:45 uur in sporthal de Postel zal het beginsignaal klinken van de wedstrijd tussen Handbal Someren – ESC’90. Graag tot dan!