Variatie bij de Heren 1 van Handbal Someren

Op zondag 14 oktober speelde de Heren Senioren 1 van Handbal Someren tegen de Heren Senioren 1 van E.S.Z.V. Oktopus. Handbal Someren wist dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, omdat Oktopus het afgelopen jaar is gedegradeerd uit de 1ste klasse. Het verslag vanaf de bank is geschreven door Joost Kessels en het verslag vanaf de tribune is geschreven door Bas Vossen.

Wedstrijdverslag vanaf de bank
In het begin van de wedstrijd had Handbal Someren moeite met het snelle spel van Oktopus en wisten ze niet snel genoeg om te schakelen van aanval naar verdediging. Hierdoor liep de score in de eerste 5 minuten uit naar 4-1 in het voordeel van Oktopus. Maar de Heren van Handbal Someren lieten hun hoofden er niet bij hangen. Nadat ze goed wakker waren geschud, begonnen ze steeds sterker te verdedigen en wisten in de aanval het doel vaker te vinden. Na een heuse inhaalslag van Handbal Someren eindigde de eerste helft met een ruststand van 11-7 in het voordeel van Handbal Someren.

De 2e helft verliep zonder al te veel verandering, de verdediging van Handbal Someren stond goed en de keeper van Handbal Someren hield het doel zo goed als op slot. Zelfs de 2 penalty’s van Oktopus mochten het net niet bereiken. Er werd de eerste 10 minuten van de 2e helft dan ook niet gescoord door Oktopus. Hierdoor liep de score steeds verder uit en werd het steeds moeilijker voor de Heren van Oktopus om de moed er in te houden. Uiteindelijk was de eindstand 23-13 in het voordeel van Handbal Someren.

Wedstrijdverslag vanaf de tribune
Met een standaard voorbereiding en deze keer geen spotlight werd er aan de wedstrijd begonnen. Dit gebeurde slordig, ongeconcentreerd en niet scherp. Na enkele minuten werd er al tegen een achterstand aangekeken van 1-4. Vanaf dit moment begon Someren aan de wedstrijd. Oktopus is een jong en dynamisch studententeam wat graag meegaat in het snelle spel dat Someren wil spelen. Hierdoor was het ook een aantrekkelijke wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers. Dit staat nogal in contrast met het verloop van de eerste 2 wedstrijden. Nadat Someren hieraan gewend was besloten ze om even gas te geven wat resulteerde in 6 doelpunten op rij. Vanaf dit moment liep de uitspelende ploeg achter de feiten aan, wel konden ze redelijk goed bij blijven tot aan de rust. De ruststand was 11-7 in het voordeel van Someren, dit had Someren echt te danken aan een uitblinkende keeper die er enorm veel uithield.

De tweede helft begon Someren furieus, Oktopus kwam er niet meer aan te pas, de frustratie groeide gedurende de tweede helft mede door superkeeper Jeroen. Het spel werd hierdoor ook iets lomper. Someren liep in het verloop van de tweede helft langzaam weg. De kopjes van de tegenstander gingen hangen en Someren kon nog even aan het doelsaldo werken. Na afloop van de wedstrijd heeft de keeper een extra biertje gekregen van het team voor zijn optreden deze wedstrijd.

Na drie wedstrijden is de koppositie een feit doordat de naaste concurrent verloor. Volgende week is er geen wedstrijd maar de week daarna wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Habo/Helios. Als Someren zoveel passie en enthousiasme ten toon kan stellen in deze uitwedstrijd als tegen Oktopus dan bestaat er een goede kans op een nieuwe overwinning.