Vleugje naïviteit leidt tot teleurstelling bij Heren 1

Zondagmiddag 12 maart speelden de heren 1 van Handbal Someren tegen de heren van Niobe. Wat in de aanloop een wedstrijd was waar reikhalzend naar uit werd gekeken, draaide dit uit in een grote teleurstelling: een 25-22 nederlaag na een 10-9 ruststand. Hierdoor wisselden Someren en Niobe van plek op de ranglijst en staat Niobe nu twee punten voor op Someren, weliswaar met een slechter doelsaldo.

Vooral de manier waarop het verlies tot stand kwam zorgde voor gefrustreerde gezichten in het kleedlokaal. Een vleugje naïviteit zorgde ervoor dat er voor de wedstrijd te makkelijk werd gedacht over het winnen van de wedstrijd. Dat was duidelijk te zien in het spel, waarbij de spelers van Someren te rustig hun eigen kansen afwachtten, in plaats van snel samenspel en goede druk op de verdediging van Niobe. Daardoor leek de ploeg over het algemeen niet in vorm tegen de club aan de andere kant van het kanaal.

In het begin van de wedstrijd liep Niobe binnen een paar minuten uit naar een voorsprong van enkele punten. Someren moest aan de bak om dit te stoppen en het lukte hen om geruime tijd mee te komen in de score, en op een gegeven moment zelfs op voorsprong te komen. Dat was ook het moment waarop Someren de touwtjes liet vieren, waardoor Niobe de voorsprong weer overnam. In de slotfase werd het nog spannend met telkens een marge van slechts één of twee punten in het voordeel van Niobe. In de laatste drie minuten ging het mis: Niobe zette elke kans om in een doelpunt en Someren kreeg de bal niet meer in het net van de tegenstander.

Met nog drie competitiewedstrijden voor de boeg wordt het overduidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor de heren van Handbal Someren, willen ze volgend seizoen bovenin meedraaien. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen gedeelde koploper HVW uit Wanroij, een tegenstander tegen wie Someren in de uitwedstrijd veel indruk maakte. Daarna volgen nog twee wedstrijden tegen Bedo en Helios, de twee teams die nu boven Niobe staan. Wie weet wat er tegen hen mogelijk is. Hopelijk staan dan de koppies weer omhoog en is Handbal Someren in staat om de plek van Niobe terug te pakken.