Wedstrijdverslag Bouwcenter Centen HVW DS1 – Handbal Someren DS1

Na zo’n ontzettend lekkere wedstrijd tegen koploper Swift vorige week (waarin alles goed ging etc.), stond deze week een ritje naar Wanroij op de planning. Doel was uiteraard om weer 2 punten mee naar huis te nemen en de competitie nog even spannend te houden.

In een klein zaaltje naast het speelveld ging de warming-up van start. Yvon ging al hard op snapchat maar ging rennend gelukkig nog harder (=sneller dan 2,6 km/h). De focus bij de tegenstander was duidelijk aanwezig: het team van Wanroij werd gedrild door één van de teamleden en zo overheerste Wanroij in ieder geval in de kleine zaal.

Interessanter was natuurlijk overheersen in de grote zaal. Maar dat bleek voor beide teams een taaie opgave. De eerste helft ging van start met een Wanroij dat snelheid en lef toonde in de aanvallen en verdedigend harder aanpakte dan Someren. Maar keepster Renske wist gelukkig het doel behoorlijk schoon te houden met een reeks aan knappe reddingen. Someren pikte hier en daar een goaltje mee maar wist zich niet los te wrikken. De overtuiging en adrenalinekick van vorige week hadden plaats gemaakt voor een wedstrijd met weinig beleving en zo was een moeizame eerste helft het resultaat. Met een denderende ruststand van maarliefst 4-6 in het voordeel van Someren mochten beide teams terug de kleedkamer in om te bedenken hoe het de tweede helft op aanvallend gebied wel moest.

Someren nam de tweede helft meteen het heft in handen en wist dankzij onder andere een hattrick van Elsemieke een gat te slaan van 5 doelpunten. Wanroij sloeg op haar beurt per ongeluk mensen in het gezicht en pikte nog een paar doelpunten mee via fanatieke aanvallen. Zo bleef de score schommelen en scheelde het telkens maar een paar doelpunten. Na een aantal dubieuze overtredingen die onbestraft bleven wist Wanroij terug te komen op 13-15 en ging de wedstrijd de slotfase in. Het dreigde nog even spannend te worden, maar Someren bleef scoren en speelde de wedstrijd met nog enkele mooie acties uit naar een eindscore van 15-19.

Het verschil met koploper Swift blijft na dit weekend op 1 punt staan. Met nog twee wedstrijden te gaan loopt de competitie langzaam ten einde. Volgende week speelt Dames 1 haar laatste thuiswedstrijd van 2018 en hoopt natuurlijk weer op veel support. Want mocht Swift een steekje laten vallen, dan zijn wij er om het stokje over te nemen. Mochten er geen steekjes of stokjes over te nemen zijn op handbalgebied, geen zorgen want we gaan hoe dan ook aan de steakjes en satestokjes tijdens het eetfeest. Tot volgende week, laten we er met zijn allen een mooie seizoensafsluiting van maken!