Wedstrijdverslag De Sprint HS1 – Handbal Someren HS1

De Heren van Handbal Someren verzamelden zich om hun eerste wedstrijd tegen de altijd wat grotere broer uit Deurne te spelen. Er heerste wel wat nerveuze spanning. Als trainer/coach voelde ik de nervositeit en de spanning die bij een aankomende derby past. Zeker doordat dit de eerste derby was in competitieverband voor de Heren van Handbal Someren. Ook ervoer ik zelfvertrouwen bij de Heren. De wedstrijd stond gepland om 20.45u en de Heren vertrokken zo vroeg mogelijk om de Dames van Handbal Someren, die voor ons speelden in Deurne tegen de Dames van de Sprint, aan te moedigen.

Bij de voorbespreking in het kleedlokaal hield de coach een korte speech met als kern: “Zorg dat je niet tegen jezelf gaat spelen.” Dit is meestal het gevaar bij een derby: “Let op, houd je plezier en het belangrijkste doe het samen.”

De eerste helft ging goed tegen elkaar op, waarbij de keepers aan beide kanten een belangrijke rol speelden. Er werd fel, maar sportief gehandbald. Beide partijen gingen voor de winst. Er werd veel vanuit vrije posities gemist. Vooral Handbal Someren had in de eerste 15 minuten de betere kansen, maar de keeper van De Sprint stond zijn goal goed te verdedigen. Handbal Someren hield het tempo er goed op, omdat de Heren van de Sprint maar 1 wissel hadden. In het midden van de eerste helft scoorde de Sprint 4 keer op rij, maar door de snelle re-start werd elk doelpunt binnen 5 seconden door Someren beantwoord met een doelpunt. Handbal Someren ging de rust in met een voorsprong van 10-13.

Frits gaf tijdens de rust het team enkele tips mee, zoals: “Houd het tempo hoog, en het belangrijkste is om beter om te gaan met de kansen die men zelf creëert.”

De tweede helft begon stroef, aangezien de eerste vijf minuten het nog tegen elkaar op ging. Door een mooie break van Dennis naar Sjimmie brak het verzet van de Sprint. Sjimmie rondde deze break schitterend af door in 1 beweging 3 spelers van de Sprint op het verkeerde been te zetten. Vooral verdedigend stond Handbal Someren erg sterk. Ieder deed zijn werk vol overtuiging en met volle inzet. Hierdoor was het voor de Sprint zeer lastig om de verdediging te slechten. Met een hele mooie assist van Geert kon Sjimmie het doelpunt van het jaar maken, een zogenaamd vliegertje. Frits zag in de laatste 10 minuten de kans om wat nieuws te proberen in een andere aanvallende opstelling. Dit liep in het begin niet goed, zodat Handbal Someren balverlies leed en de Sprint nog 3 doelpunten mee kon nemen. Een les voor de trainer dat er toch nog meer op getraind mag worden. De eindstand werd op 17 -29 bepaald voor Handbal Someren. Een compliment voor het gehele team, ook dit was weer een teamprestatie .