Wedstrijdverslag Handbal Someren DS1 – Dongen DS2

Vandaag stond een belangrijke pot op het programma. Onze tegenstander was Dongen en zij mochten in het winterse weer afreizen naar Asten, hier werd onze ’thuis’ wedstrijd gespeeld. Vooraf hadden onze heren een mooie overwinning binnen gesleept. We waren gebrand om de 2 punten in Asten te houden.

De wedstrijd begon en helaas kwamen we niet goed uit de startblokken. Dongen pakte ons goed aan en wist het ons erg lastig te maken in de passing door erg offensief te staan. Dit zorgde ervoor dat de aanval niet lekker liep en wat een aantal keer leidde tot balverlies en breaks tegen. We bleven proberen, maar hadden geen antwoord op deze situatie. Dit leidde tot een zure 2-6 achterstand. Gelukkig hielden we de kopjes erbij en gingen we slimmer spelen waardoor we weer wisten te scoren. Aan onze zijde werden de ballen geblockt of tegengehouden door onze keepster. Zelfs een penalty én de rebound hiervan werd gestopt door onze Renske! Zij hield ons in de wedstrijd. Dit leidde tot een 9-9 ruststand.

Na de rust bleven we ervoor gaan, er werden een aantal fraaie afstandsschoten geleverd van de opbouwrij en het passeren lukte ook. De vechtlust kwam naar boven en we pakten een paar mooie ballen af, zodat we de ‘makkelijke’ goals konden maken. Ook stond onze dekking goed, we werkten als team samen. Tevens zorgde een goed samenspel met de cirkel voor een aantal mooie goals van onze lobjes koningin Lieke. We herpakten ons gelukkig op tijd waardoor de 2 punten veilig waren gesteld: 21-17 winst! Of zoals al werd genoemd: winterkampioenen.

Vanwege de feestdagen hebben we 2 weken rust, echter spelen we donderdag tegen R.K. Lighnid uit Macedonië, gevolgd door HV KRAS/Volendam – HC Ohrid. We hopen dat jullie allemaal komen kijken in Someren. 2019 hopen we goed te beginnen, we spelen op zondag 6 januari om 12:45 tegen Avanti in Sporthal de Postel. De vorige wedstrijd lieten we een puntje liggen tegen hun, dus we kunnen al jullie steun gebruiken!