Wedstrijdverslag Handbal Someren DS1 – United Breda DS2

Afgelopen weekend is United Breda naar Someren afgereisd, in de hoop om nog wat punten te kunnen pakken zo aan het einde van het seizoen. De Dames 1 van Handbal Someren was deze zondag al vroeg uit de veren, iedereen had keurig de klok verzet (of een poging gedaan om te checken of de klok automatisch verzet zou worden).

Ook de scheidsrechter stond te popelen om te beginnen. Nadat we 3 ballen richting de keepsters hadden gegooid was hij er klaar voor, wij dus ook. Yvon verzorgde de openingstreffer en gauw daarna verzilverde Ingrid haar kans, 2-0. United Breda liet kansen liggen en na enkele minuten pronkte 6-2 op het scorebord. Hierna ging het scoren in eerste instantie gelijk op, volgend door een iets minder sterke periode bij Handbal Someren. 12-11, tandje erbij. Janet, jaloers op Elsemieke afgelopen week, scoorde ditmaal een hattrick door loepzuivere goals vanuit beide hoeken. Familie van den Boomen gooide er allemaal nog even eentje in en net voor het rustsignaal vond ook Kristel het doel, met een 9-meter over een complete Bredase muur. Ruststand: 16-11.

In de tweede helft startten we met lengte, de ietwat kleinere spelers mochten even plaatsnemen op de bank. Breda wist nog driemaal te scoren, waarna de dames van Handbal Someren een aantal minuten domineerden en wisten uit te lopen naar 22-14. Na een hattrick van Kristel volgde een hattrick van Yvon. Na een mooie assist via de rug van Yvon wist Ruby de 31-23 op het scorebord te toveren. Er werd gespeeld met plezier en beleving wat resulteerde in een mooie eindstand: 35-24.

Na afloop van deze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen hebben we nog enkele mensen in het zonnetje gezet, zonder hen hadden we afgelopen competitie al stinkend en met minder plezier op het veld gestaan. Annette, bedankt voor alle wasjes die je voor ons hebt gedraaid! Eric-Jan en Annemieke, dank voor jullie bevlogenheid en Janet, tot gauw!

Na een bloedstollende wedstrijd heeft de Dames 2 later op de dag haar welverdiende kampioenschap in de wacht gesleept en dit hebben ze uiteraard goed gevierd – zowel voor, tijdens als na het eetfeest. Nogmaals gefeliciteerd dames!