Wedstrijdverslag Handbal Someren HS1 – Achilles ’95 HS1

Afgelopen zondag is de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen afgewerkt. De nummer 4 van de competitie, Achilles ’95, kwam op bezoek in Someren. De Heren waren gewaarschuwd en wist dat het scherp aan de wedstrijd moest beginnen.

De wedstrijd begon en Someren miste in de eerste aanvallen wat scherpte in de afronding waardoor het gelijk op ging. Na de beginfase begon het team uitstekend te draaien, de aanvallen verliepen bijzonder gevarieerd en van alle posities werd het doel gevonden. Ook werden er velen breaks gelopen en stond de verdediging weer uitstekend. Dit resulteerde in een ruststand van 19-10 voor Someren.

Someren wilde in de tweede helft verder waar het aan het eind van de eerste helft gebleven was. Ze begonnen ook sterk en liepen weer iets verder uit. Halverwege de tweede helft werd het spel stukken slordiger, waardoor de voorsprong niet verder werd uitgebouwd maar zelfs enkele doelpunten slonk. Gelukkig wist Someren zich weer wat te herpakken en de wedstrijd rustig uit te spelen. Someren won de wedstrijd met 32-23.

Met nog drie wedstrijden te gaan in de competitie koestert Someren een voorsprong van 2 punten en een beter doelsaldo op de naaste belager Bergeijk. Als er twee van de drie komende wedstrijden gewonnen worden dan is Someren kampioen. De komende twee weken wordt er niet gespeeld in verband met de carnaval. Na de korte onderbreking is Roef de volgende tegenstander voor de heren. De wedstrijd tegen Roef vindt plaats op zaterdag 16 maart om 20:45 in Moergestel. Hopelijk kan er in Moergestel één van de benodigde twee overwinningen gepakt worden.