Wedstrijdverslag Handbal Someren HS1 – Bergeijk HS1

Zondag 17 december was het zover: De laatste competitiewedstrijd van het jaar. De heren van Handbal Someren moesten het opnemen tegen Bergeijk, een voor hen nog onbekende tegenstander. Op de ranglijst stonden Someren en Bergeijk dicht bij elkaar, respectievelijk 5e en 6e. Ze hadden hetzelfde puntenaantal, alleen was het doelsaldo met +3 in het voordeel van Someren.

De wedstrijd moest nog beginnen of het eerste wonder was al geschied. Antonie was ruim op tijd en had de shirtjes en broekjes zelfs netjes op volgorde gelegd van nummer. Tijdens de bespreking liet Frits weten dat hij Bergeijk al had zien spelen en dat zij veel de cirkel opzochten. Met dit in het achterhoofd begon Someren aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten ging het spel zeer gelijk op. Beide teams wisten te scoren vanuit alle posities en zoals Frits had aangegeven zocht de mid-opbouwer van Bergeijk de cirkelspeler graag op. Toen Someren wist hoe ze zich hier goed tegen moesten wapenen, begonnen zij verder uit te lopen. De verdediging stond sterk, de aanval liep goed en Someren bouwde de score verder uit. Bergeijk wist in deze periode dan ook moeilijk door de verdediging heen te komen, waardoor Someren in staat was om 10 minuten lang geen tegen doelpunten te krijgen. Dit zorgde dan ook voor een ruststand van 13-7.

Toen begon de tweede helft, deze helft begon rustig en er werd niet zoveel gescoord als in de eerste helft. Na 10 minuten begonnen beide teams hun flow te vinden en werd er veel in een snel tempo achter elkaar gescoord. Het tempo van de wedstrijd lag in deze fase dan ook vrij hoog. Gelukkig wist Someren voor ieder doelpunt wat Bergeijk maakte er zelf ook eentje te maken. Hierdoor wist Bergeijk nauwelijks dichterbij Someren te komen. Als het zo door zou gaan, zou de overwinning voor Someren niet in gevaar komen. En zo geschiedde, Someren won de wedstrijd met 30-19. Dit betekende dat Someren de laatste wedstrijd van het jaar met een overwinning af heeft weten te sluiten. Ze zijn terug te vinden op een keurige 5e plaats. Velen zullen terugkijken met een tevreden blik op de eerste seizoenshelft en zullen weer willen vlammen in de tweede seizoenshelft. De eerst volgende wedstrijd van Someren is zondag 7 januari tegen HCG. Dus dat beloofd weer een mooi middagje handbal te worden in Sporthal de Postel.