Wedstrijdverslag Handbal Someren HS1 – Manual HS1

Op 5 januari speelden de heren van Handbal Someren de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Op de planning stond Manual HS1, uit Venray. Na de warming-up, het woordje van Frits en de begroeting startte de wedstrijd.

De eerste helft verliep slordig. Veel ballen belandden op de lat of op de paal. Er is veel balverlies en er werden foute keuzes gemaakt, waardoor de afronding niet lukte. Na enkele minuten keken de heren tegen een achterstand aan. Door hard te werken stonden de heren na 30 minuten toch met één doelpunt verschil op voorsprong, namelijk: 11-10.

Tijdens de rust werden we wakker geschud. Frits benoemde dat we zuinig moesten zijn op onze kansen. Wanneer we elke tegengoal zouden beantwoorden met een goal van ons, zouden we de wedstrijd winnen. Dit was mogelijk, als het team samen op snelheid speelde en de bal het net vond.

Met nieuwe energie startte Someren de tweede helft. Door goed en snel samenspel belandde de bal gemakkelijk in de goal. De verdediging staat daarnaast goed wat resulteerde in een 28-19 overwinning.

Volgende week zaterdag, 11 januari, staat om 19.00 uur in Roermond de topper op de planning tegen de heren van LidMid. LidMid staat momenteel vier punten los van Handbal Someren. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.