Wedstrijdverslag Hercules HS1 – Handbal Someren HS1

Dit weekend stond voor de heren van Handbal Someren de topper tegen Hercules’81/Klaverblad Eksplosion’71 op het programma. Hercules ging de wedstrijd in met de wetenschap dat ze moesten winnen om aansluiting met de top te houden.

Hoewel Someren vrij snel op een 2-0 voorsprong kwam, hadden ze het in het eerste kwartier lastig. Hercules legde snel spel op de mat en Someren kon in het begin niet mee in hun tempo. Hercules liep zonder al te veel problemen uit naar 10-5. Dit bracht de Somerense heren echter niet van hun stuk. Door enkele mooie individuele acties en breaks wist Someren langszij te komen tot 10-10. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op en de heren van Frits Aspers gingen met een achterstand van 18-17 de kleedkamer in.

Na de rust was Someren definitief wakker geschud. Door flinke strijd te leveren wist Someren Hercules voorbij te gaan en uit te lopen naar 26-20. Hercules gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Hun beweeglijke opbouwers wisten de Somerense defensie meerdere malen te verschalken. Helaas voor Hercules waren de keepers uit Someren een sta in de weg. Het lukte de thuisploeg nog om de achterstand tot 2 doelpunten te verkleinen. In de laatste minuten trok Someren de wedstrijd definitief naar zich toe. De wedstrijd eindigde met 26-30 in het voordeel voor Handbal Someren.

Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de heren van Someren. Op 15 december om 12:45 spelen zij thuis tegen Rapiditas. Tot dan!