Wedstrijdverslag Noav DS1 – Handbal Someren DS1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Noav op het programma. Hoewel Noav meedraait in de top van het klassement (#2), wisten we dat we aan elkaar gewaagd zouden zijn. Tijdens de thuiswedstrijd in november, zat winst er nét niet in (21-22). 

Na Lieke (alias “de wit”) gefeliciteerd te hebben met haar verjaardag en warm te hebben gelopen in een toestelhok, ging de wedstrijd om 20.30 uur van start. Een aantal vaste fans waren weer meegereisd naar Susteren, om wat weerstand te bieden tegenover het publiek van Noav. Het startsignaal klonk en de openingstreffer was voor Someren. Noav startte direct de tegenaanval, waarbij Michelle helaas geblesseerd het veld moest verlaten. Fysiek kon ze niet meer deelnemen aan de wedstrijd, waardoor ze al coachend vanaf de bank haar steentje heeft bij kunnen dragen. De eerste helft ging gelijk op tot een stand van 11-11, vlak voor rust wist Noav enkele goals uit te lopen wat resulteerde in een ruststand van 15-12. 

Na rust waren beide teams gebrand op een overwinning, wat niet alleen resulteerde in felle aanvallen maar ook in overtredingen. Noav probeerde door mandekking onze aanval te ontregelen, dit werkte echter averechts. Na een kwartier spelen knalde Lieke van Brussel vanaf de rechterhoek de gelijkmaker erin: 20-20. Helaas mistten we in het laatste kwartier vier penalty’s, wat resulteerde in een eindstand van 27-25 in het voordeel van Noav.

Volgende week zaterdag (15 februari) spelen we om 19.20 uur tegen PSV in Eindhoven, in sporthal De Tempel. Dit belooft weer spannend te worden, thuis hebben we met één punt verschil van PSV gewonnen. We kunnen dus alle steun vanuit het publiek gebruiken. Jij komt toch ook?!