Wedstrijdverslag O.H.C. DS1 – Handbal Someren DS1

Eindelijk weer een verslag van de dames 1. Na de vorige competitiewedstrijd hebben we natuurlijk heel gezellig met velen van jullie ons kampioenschap gevierd. Wij vonden het een topfeest!!! Bedankt voor alle lekkere cadeaus en de gezelligheid.

Vervolgens hadden we eigenlijk twee weken rust. Maar aangezien we ook nog meedoen in de bekercompetitie speelden we op 8 maart de kwartfinale van de beker tegen Apollo. We zijn door naar de halve finale, maar de wedstrijd was niet echt om over naar huis te schrijven, dus dat hebben we dan ook maar niet gedaan ;).

Vandaag gaan we de goede trend, van elke wedstrijd een verslag schrijven, maar weer eens voortzetten.

Op zaterdag vertrokken we om half 6 richting Oosterhout voor de wedstrijd tegen OHC. Ondanks dat we al kampioen zijn, willen we natuurlijk heel graag nog alle wedstrijden winnen. Bovendien zit OHC ook nog in de halve finale van de beker, dus wellicht zien we hen nog een keer vaker terug dit seizoen. Een goede wedstrijd spelen blijft dus belangrijk voor ons.

We begonnen de wedstrijd rommelig. De wedstrijd begon met veel snelheid en we scoorden allebei wel in het begin, maar keken toch al gauw tegen een 6-3 achterstand aan. Gelukkig kwam er weer wat meer beweging in bij een aantal spelers, waardoor we gebruik konden maken van de open ruimtes. Daardoor kwamen we gelukkig weer langs zij en gingen we zelfs voorbij, waardoor de ruststand in ons voordeel was: 13-17.

De tweede helft begonnen we weer even iets minder sterk. Gelukkig herpakten we ons snel. We wisten er mooi wat balletjes tussenuit te pikken en konden die snel afmaken in de break. De tweede helft stond voor beide partijen in het teken van penalty’s. Daar maakten we goed gebruik van. Onze keeper wist er twee tegen te houden. Over en weer werd er gescoord, vielen er enkele tijdstraffen, maar is onze voorsprong niet meer in gevaar gekomen. We wonnen de wedstrijd met 23-31.

Na de wedstrijd hebben we genoten van de taart van OHC. Bedankt meiden! Aangezien de wedstrijd op een zaterdagavond was, hebben we ons kampioenshirt nog maar eens uit de kast getrokken en zijn we gezellig samen wezen stappen.

Onze volgende wedstrijd spelen we ’thuis’ tegen Bergeijk op zondag 24 maart om 11.00 uur. Let wel op, als je ons wilt komen aanmoedigen (en daar hopen wij natuurlijk nog steeds op), kom dan naar de Schop in Asten.