Wedstrijdverslag Sittardia HS2 – Handbal Someren HS1

Het was een winderige zondag, maar de aangekondigde storm hield de Heren van Someren niet tegen om af te reizen naar Sittard. Hier wachtte Sittardia HS2, de nummer 3 van de competitie, op hen. Someren wist dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden en dat ze 100% gefocust moesten zijn.

De wedstrijd begon en het eerste doelpunt was voor de tegenstander. Someren wist dit te beantwoorden, wat zorgde voor een periode waarin de stand gelijk op ging. Beide teams scoorden veel van afstand, waarbij er af en toe vanaf de cirkel gescoord werd. Het bleef gelijk op gaan, echter vergat Someren zichzelf te belonen in de afronding. Ze misten te veel kansen, hierdoor ging Someren de rust in met een 13-12 achterstand.

De 2e helft begon en de wedstrijd ging weer gelijk op. Mede door goed keeperswerk en sterk spel wist Someren uit te lopen naar een voorsprong van 3 doelpunten. Vooral rechteropbouwer Maurice, of zoals Sjim hem graag noemt ‘The Hurricane’, schoot met scherp. Het stormde dus niet alleen buiten, maar ook in de sporthal. De Heren wisten dat ze ieder doelpunt van Sittardia moesten beantwoorden met een doelpunt voor henzelf. Helaas stokte de doelpuntenproductie. Sittardia wist terug te komen, wat leidde tot een bloedstollend slot. Beide teams maakten kans op de overwinning. De ene keer scoorde Someren, dan weer Sittardia. Uiteindelijk wist geen van beide teams aan het langste eind te trekken en moesten ze genoegen nemen met een gelijkspel, 28-28.