Winst Handbal Someren in derby tegen de Sprint

Na een moeizame start in de hoofdklasse wonnen de dames van Handbal Someren vorige week de eerste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag 12 oktober stond de derby tegen de Sprint uit Deurne op het programma. Voor ons altijd een wat spannendere wedstrijd, omdat we aan elkaar gewaagd zijn en wat moeite kunnen hebben met het spel van Deurne. De donderdagtraining hadden we ons dan ook goed voorbereid op deze tegenstander.

Rond half 8 klonk het startsignaal van de wedstrijd. De Sprint maakte de openingstreffer, waarna wij de aanval in konden. Het verdedigingswerk van de Sprint was niet helemaal correct, wat ons in de beginfase enkele penalty’s opleverde, die goed benut werden. Over en weer liep de score gelijk op, maar waren er ook veel slordigheden en gemiste kansen. Eerst wist de Sprint wat uit te lopen, maar bij rust stonden wij met 9-10 voor.

In de tweede helft liepen we eerst wat verder uit, maar vervolgens lieten we de Sprint toch weer terug komen. Zij stonden op een gegeven moment zelfs weer voor. Ook de tweede helft kenmerkte zich bij beide teams door veel slordigheden en gemiste kansen. Bij een stand van 14-17, maakten we het toch nog spannend en kwam de Sprint zelfs terug tot 16-17. Gelukkig stond onze keepster een goede wedstrijd te keepen en hield ze in de slotfase enkele cruciale ballen tegen.

De schoonheidsprijs verdiende deze wedstrijd niet. Wel een dik compliment aan de meiden op de bank. Zij hebben ons op het juiste moment een goede dosis positiviteit gegeven, waardoor de punten uiteindelijk mee naar Someren konden.