Zelfs de sporthal in Asten kan de heren 1 van Handbal Someren niet stoppen

Afgelopen zondag 16 december werd de laatste competitiewedstrijd van 2018 gespeeld. Someren moest voor de thuiswedstrijd uitwijken naar de Schop in Asten in verband met een evenement in de eigen sporthal. In deze laatste wedstrijd stonden er twee dingen op het spel. De punten moesten behaald worden in deze officiële thuiswedstrijd.Het andere doel was om winterkampioen te worden. Om winterkampioen te worden moest H.C.G. uit Geldrop verslagen worden.

Winterkampioen, dat is toch een mooi doel om het jaar 2018 mee af te sluiten. Met dit doel in het achterhoofd was Someren erg strijdlustig. Vanaf de eerste minuten pakte Someren al een duidelijke voorsprong en stond die niet meer af. H.C.G. was niet bij machte om het Someren moeilijk te maken deze wedstrijd. Ze liepen constant achter de feiten aan, vooral op snelheid werden ze flink afgetroefd. Dit zorgde ervoor dat de Someren met een ruime voorsprong de rust in ging.

De tweede helft bracht eigenlijk hetzelfde beeld. Someren was te sterk en H.C.G. kon geen vuist maken. Door het grote krachtverschil werd er enkele keren laconiek omgesprongen met de kansen. Ondanks de gemiste kansen wist Someren toch een ruim verschil neer te zetten als eindstand, namelijk 32-20.

De 2 punten worden mee naar huis genomen (raar om te zeggen als je thuis speelt) en winterkampioen is een feit. Er zal even genoten worden van een kleine rust en dan wordt de focus gelegd op de tweede seizoenshelft met hopelijk dezelfde goede resultaten. De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft wordt op 6 januari gespeeld thuis tegen Internos uit Etten-Leur. Deze wedstrijd wordt om 11:30 gespeeld in Sporthal de Postel.