Organisatie Bekerfinales, groot succes

Afgelopen zondag 29 mei werden in Someren de Brabantse bekerfinales gehouden. Ter ere van het 40-jarig jubileum kreeg Handbal Someren de organisatie hiervan in handen. Door een goede voorbereiding werd het een groot succes. Van persfotografen tot een loterij, alles was aanwezig om er mooie dag van te maken. De teams kwamen samen met touringcars vol supporters richting Someren, ruim 1200 mensen bezochten deze dag sporthal De Postel.

De dag begon met de Dames A, Dongen tegen Avanti. Een felle wedstrijd met een ruststand 10-11 waarna Avanti het voortouw nam en met nog 2 minuten te spelen 3 doelpunten voorsprong had de wedstrijd wint met 23-26. Daarna was de beurt aan de Heren A, Tachos/Witte Ster tegen Olympia ’89. Tachos wilde dit jaar de beker wel in de wacht slepen na een dramatische wedstrijd vorig jaar. En met die gedachte werd de eindstand dan ook 30-26 in het voordeel van Tachos.

Na de middag was het tijd voor de senioren teams. De dames van Swift tegen Habo ’95 speelde onder toeziend oog van 3 volle tribunes hun wedstrijd. De dames van Habo kwamen direct op voorsprong met 4 doelpunten waardoor de dames uit Helmond aan de bak moesten om er nog iets van te maken. Maar dat gebeurde pas in de tweede helft, 15 minuten voor het einde zet Swift de eindspurt in komen gelijk met Habo. De tribune met de groene shirts ontploft bijna, aan de supporters zal het niet gelegen hebben. Habo wist hier niet mee om te gaan en geeft de beker aan het einde weg. Swift wint met 18-16.

Als afsluiting van de dag waren de heren van V.H.C. tegen Zephyr aan de beurt. Ook hier waren vele supporters meegereisd vanuit Valkenswaard en Schijndel die er een feestje van wisten te maken. Hoewel de wedstrijd fel begon werd al snel duidelijk dat de heren van Zephyr de wedstrijd bepaalde. De gehele wedstrijd weet VHC niet bij Zephyr in de buurt te komen. VHC verliest de wedstrijd dan ook met een ruime achterstand 22-30.

Al met al kijkt Handbal Someren terug op een geslaagde dag. Als dit een voorteken is voor aankomend weekend dan word het een zeer gezellig jubileumweekend.

Vrijdag wordt er voor de jongste jeugd een schuimparty georganiseerd. Zaterdag overdag is er en vriendentoernooi waaraan 12 teams deelnemen. De zaterdag wordt afgesloten met een barbecue en een feestavond. Als laatst wordt op zondag een oud tegen jong wedstrijd gehouden waarbij de huidige Heren 1 en Dames 1 spelen tegen spelers van vroeger, dit beloofd een spannende, hilarische maar vooral leuke wedstrijd te worden. Dit alles als voorloper op de daarna gehouden receptie met aansluitend een reünie.