Handballen, hoe werkt dat precies?

Kinderen tot en met 12 jaar spelen handbal op een andere manier dan het volwassen handbal. De regels zijn per categorie aangepast om het spel beter te laten aansluiten bij de belevingswereld en bewegingsdrang van de kinderen. Plezier en veelzijdig bewegen staan centraal. De verschillende speelwijzen in F-, E- en D- jeugd leiden stap voor stap richting het volwassen handbalspel.

Kinderen die 6 jaar of jonger zijn maken spelenderwijs kennis met handbal. Voor hen worden spelfeesten georganiseerd met korte wedstrijdjes, een spellen parcours en een derde activiteit die niets met handbal te maken hoeft te hebben.

F-jeugd

Bekijk hier het filmpje over de handbalregels bij de F-jeugd (7 en 8 jaar). Een uitgebreide toelichting is terug te vinden op de website van het NHV.

E-jeugd

Bekijk hier het filmpje over de handbalregels bij de E-jeugd (9 en 10 jaar). Een uitgebreide toelichting lees je op website van het NHV.

D-jeugd

Bekijk hier het filmpje over de handbalregels bij de D-jeugd (11 en 12 jaar). Een uitgebreide toelichting lees je op de website van het NHV.