Teamdag heren 1

Zaterdag 14 januari moesten we om 16:00uur aanwezig zijn. Deze keer niet om te vertrekken naar een wedstrijd maar om te beginnen aan de eerste teamdag van dit seizoen. In de week naar deze dag toe werden de voorbereidingen al getroffen, bier werd bezorgd, hangtafels gebracht en ook een krat vol speciale bieren. Dit alleen al beloofde een gezellige avond te worden voor de Heren 1. Sjim en Robin van de organisatie hadden het draaiboek klaar en Frits onze coach zou deze avond voor het eten zorgen. Lichte paniek brak uit toen de organisatie erachter kwam dat ze geen chips en pinda’s hadden gehaald maar Frits maakte zich daar geen zorgen om. Frits wist wat hij klaar gemaakt had en dat we geen honger zouden hebben na het 4 gangen menu wat hij voorbereid had.

Bijna iedereen was er netjes om 16:00uur en we kregen meteen een vragenlijst onder onze neus gedrukt. Wie is je favoriete superheld en waar zou jij je eitjes verstoppen als je een paashaas was… Van dat soort vragen. Allemaal ter voorbereiden op de quiz die we gedurende de dag en avond voorgeschoteld kregen. Niet alleen de vragen kregen we voorgeschoteld maar ook de eerste gang 1, een amuse waarmee je smaakpapillen geen raad wisten.

Voordat we aan de quiz zouden beginnen werd ik nog even in het zunneke gezet. Het team bedankte mij voor mijn inzet. En dan is het seizoen pas halverwege hè ;-P Bedankt heren!!!

Het eerste gedeelte van de 50 vragen tellende quiz begon, ik zat bij Teun in het team dan weet je dat winnen de enige optie is! Algemene vragen over handbal, facebookfoto’s van spelers en vragen uit de ingevulde vragenlijst werden gesteld. En of er € 10.000,- mee te winnen was wist niemand maar iedereen deed fanatiek mee, zoals dat hoort.

Tussendoor kwam het voorgerecht, een heerlijke melange van pasta, krab en allerhande gezonden dingen overgoten met samoerai saus wat het een pikante bite gaf.

Waarvoor de krat speciaal bier gebruikt werd, werd duidelijk toen we verder gingen met de vragen. Iemand koos voor een andere een fles speciaal bier en diegene moest raden welk bier het was en hoeveel promillage erin zou zitten. Bas wist van een biertje het promillage precies te raden, goed bezig. Alleen jammer dat ie dacht dat in de 0,0% radler 4,5% zat…

Als hoofdgerecht had Frits een grote pan goulash voorbereid, dit samen met gestoomde groente, rosti en aardappelbolletjes was zo weggegeten door de heren. Alle pannen werden uitgeschraapt tot de bodem, of in Ruud zijn geval op de grond gegooid.

Tussen het hoofdgerecht en het toetje werden nog enkele vragen gesteld en bier geproefd maar het toetje was toch wel een feest voor sommige, chocolade, vanille, bosbessen en Ruud vond vooral het witte in het midden lekker, juist een toef slagroom. Wat ken ie eten die jongen.

Toen alle vragen gesteld waren en de honger gestild werden de vragen nagekeken en uiteindelijk kwam het winnende duo naar voren. En uitgerekend de gebroeders Kessels wisten de meeste punten te vergaren. De prijs was een fles speciaal bier, die hadden we bovendien nog genoeg over.

Sjim en Robin bedankt voor de organisatie, Frits bedankt voor het overheerlijke eten en alle heren bedankt voor jullie cadeau. Had niet gehoeven, ik doe dit met veel plezier, anders was ik er allang mee gestopt ;-P Nogmaals bedankt.

Groeten jullie leider