Handbal Someren geeft 3e kerstdag sportieve invulling

Op woensdag 27 december vond weer het jaarlijkse handbal scholentoernooi plaats in sporthal de Postel. Met ruim 30 teams werd er gestreden om de felbegeerde wisselbeker die vorig jaar naar SBO De Brigantijn ging.

Om 8.30 uur speelden de teams hun eerste wedstrijd en gedurende de hele dag werd er met veel plezier en enthousiasme deelgenomen door bijna 200 kinderen van alle basisscholen van gemeente Someren. Voorafgaand aan het scholentoernooi zijn enkele open trainingen georganiseerd, waar kinderen alvast konden oefenen voor het scholentoernooi. Deze trainingen werden erg goed bezocht, wat resulteerde in heuse sprongschoten en goed verdedigingswerk tijdens het toernooi. Elke wedstrijd was spannend wat leidde tot zenuwslopende finales.

De uitslag zag er als volgt uit:

Groep 5:

 1. Sint Jozef 1
 2. Vonder 1
 3. Leerrijk 1

Groep 6:

 1. Maria 2
 2. Rendal 1
 3. St Jozef 1

Groep 7:

 1. Leerrijk 2
 2. Leerrijk 1
 3. Rendal 1

Groep 8:

 1. Rendal 1
 2. Maria 2
 3. St Jozef 1

De wisselbeker werd dit jaar gewonnen door Basisschool ’t Rendal in Lierop.

Ook dit jaar hebben verschillende ondernemers uit Someren weer prachtige prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij. Daarnaast heeft de sponsorcommissie Sleegers Farm Equipment bereid gevonden om dit jaar hoofdsponsor te zijn van het scholentoernooi. Sponsoren, bedankt!

Mocht je nog niet genoeg hebben van handbal, kom dan gerust 3 weken gratis mee trainen. Kijk voor jouw leeftijdcategorie en trainingstijden op onze website. Of kom een keer naar een echte competitiewedstrijd kijken. Zo wordt er op zaterdag 20 januari om 10.00 uur een wedstrijd gespeeld door onze E-jeugd en op zondag 7 januari door onze A-jeugd en seniorenteams (van 10.00 tot 16.10 uur). Zien is beleven!