Handbal Someren Scholentoernooi groeit

Na de Olympische Spelen en het afgelopen EK is handbal bekender dan ooit. Hoe Estavana Polman een sprongschot maakt of hoe Tess Wester de bal tegen houdt, iedereen weet er wel iets over te vertellen en iedereen wil dit na doen.

En dit was te zien op het handbal scholentoernooi op 27 december in sporthal de Postel. Te zien was hoe maar liefst 32 teams hun uiterste best deden om uiteindelijk de finale te bereiken. Veel strijd en snelheid werd geleverd maar zeker ook sportiviteit kwam in de wedstrijden naar boven. Iedereen heeft de wedstrijden beleefd alsof het hun eigen EK-finale was.

Dit jaar werd voor het eerst een wedstrijd gespeeld met kinderen uit groep 3 en 4. Zij hebben tijdens de gymlessen volop geoefend om op deze dag te laten zien wat ze geleerd hadden. En dat was te zien, de tegenstander (uit groep 5) had het er moeilijk mee en de wedstrijd eindigde dan ook in een gelijkspel. Als organisatie hopen wij dat er volgend jaar een volledige poule voor groep 3 en 4 opgezet kan worden.

In de afgelopen twee jaar ging de wisselbeker naar ’t Rendal maar dit jaar werd hij door de Brigantijn gewonnen. Bij deze een overzicht van alle winnaars:

Groep 5:
1. Maria 2
2. Rendal
3. St. Jozef

Groep 6:
1. Leerrijk
2. St. Jozef
3. Vonder 2

Groep 7:
1. St. Jozef
2. Rendal
3. Brigantijn

Groep 8:
1. Brigantijn
2. Leerrijk 1
3. Vonder 1

Tijdens de loterij werden ruim 140 prijzen weggegeven die door diverse ondernemers van Someren beschikbaar waren gesteld.

Handbal Someren kijkt terug op een geslaagd toernooi en ziet uit naar volgend jaar, dus zet 3e kerstdag alvast in je agenda, Scholentoernooi 2017 komt eraan.

Mocht je niet willen wachten tot volgend jaar, kom dan eens binnen bij sporthal de Postel en train vrijblijvend een paar keer mee. Op dinsdag- en donderdagavond wordt er getraind in diverse leeftijdscategorieën. Hier zie je onze trainingstijden.

Ben je benieuwd naar de foto’s? Hier kun je alle foto’s van de ochtend bekijken (groep 3, 4, 5 en 6) en hier zie je alle foto’s van de middag (groep 7 en 8).