In memoriam: Yvonne Geers

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat Yvonne Geers na een lang ziekbed veel te jong is overleden. 

Yvonne is in 1993 in de jeugd bij Handbal Someren begonnen en doorgestroomd naar dames 1. Zij was een boegbeeld van het team en het aanvoerderschap ging haar gemakkelijk af. Zij was een van de spelbepalende speelsters en een voorbeeld voor het team. Ook voor de tegenstander was ze duidelijk herkenbaar aan haar zwarte haarband en haar harde schot. Maar vooral door haar faire spel.

Spelen in dames 1 zorgde ervoor dat ze met haar medespeelsters een hechte band opbouwde waardoor een echt vriendinnenteam ontstond. De band is nu nog steeds duidelijk aanwezig.

Als echt verenigingsmens nam ze ook haar verantwoordelijkheid door plaats te nemen in het bestuur van de vereniging. Hier maakte zij zich hard voor “de stip aan de horizon“ die gericht was op ledenbehoud en groei naar de toekomst.

Later nam ze plaats in de jubileumcommissie en nam ook daar het voortouw om een prachtig programma op te stellen waar de hele vereniging een heel jaar lang van allerlei activiteiten kon genieten met als afsluiting een geweldig jubileumweekend met fantastische feestavond.

Het handballen zelf kon ze niet laten en ze begon na een korte pauze toch weer te handballen bij de recreanten. Vanwege de zwangerschappen van de kinderen moest ze hier weer mee stoppen.

Daarna gooide de verschrikkelijke diagnose borstkanker haar hele leven overhoop. Yvonne heeft de zwaarste wedstrijd van haar leven moeten spelen en ondanks dat ze nooit opgaf was deze strijd te oneerlijk en dus ook niet te winnen.

Zij die voor iedereen klaar stond en voor iedereen oog had is helaas veel te jong overleden aan deze verschrikkelijke ziekte.

Onze gedachten gaan uit naar haar man Kristian en de kinderen Sem en Rhys die verder moeten zonder haar. Ook de overige familieleden en vrienden wensen wij veel sterkte met dit grote verlies.