Jan van Brussel erelid Handbal Someren

Op maandag 25 maart 2019 tijdens onze algemene ledenvergadering hebben wij Jan van Brussel benoemd tot erelid van onze vereniging.

Jan is meer dan 40 jaar geleden begonnen als speler maar al snel kwam hij er achter dat hij in de goal beter tot zijn recht kwam.

Hij is in zijn gehele actieve handbal carrière keeper van het eerste geweest. Soms kwam er een tweede keeper bij maar Jan bleef de 1e keeper van het eerste. Ze zijn diverse keren kampioen geweest in de zaal- en veldcompetitie en het hoogste niveau wat ze speelden is de derde divisie. Maar de mooiste terugblik is toch wel de winnende finale in de bekercompetitie. Jan heeft die avond misschien wel de beste wedstrijd ooit gekeept.

Jan was erg gedreven en sloeg het liefst geen wedstrijd over. Hij is ooit aan zijn neus geopereerd waardoor hij even niet mocht keepen. Maar de zondag voor de controle ging hij toch alvast de goal in. En je raadt het al, een bal vol op zijn neus. Maar alles is toch goed gekomen.

Dat is Jan zijn handbal carrière in een notendop. Maar Jan heeft meer gedaan dan ballen tegengehouden. Behalve speler is hij jeugdtrainer en scheidsrechter geweest. Hij is lid geweest van de technische commissie (TC) en heeft lang in het bestuur gezeten. In het bestuur was hij 3 jaar voorzitter TC, 2 jaar voorzitter en 8 jaar penningmeester. Na enkele jaren rust is hij in 2014 opgestaan toen we geen vervanger konden vinden om de taken van Suzanne Meeuws over te nemen, wederom als penningmeester. Deze functie heeft hij de afgelopen 5 jaar vervuld waarbij hij de laatste 2 jaar ook voorzitter ad interim is geweest. Hij heeft volgende maand zijn laatste bestuursvergadering en zal daarna vooral te zien zijn op de tribune.

En dan is hij ook nog eens een van die handbalstelletjes binnen onze vereniging, hij trouwde met Annemieke en kreeg drie kinderen die met de handbal groot gebracht zijn en dat heeft bij de meeste goed uitgepakt. Lieke speelt nog zo nu en dan het spelletje, Jeroen is sinds 2 jaar het keeperstalent bij de heren 1 en Erik heeft even een uitstapje richting de Potacker maar is nog geregeld op de tribune te vinden.

Wij zijn als vereniging trots op mensen zoals Jan en zijn daarom ook vereerd om hem tot erelid te mogen benoemen van onze vereniging. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd.