Wedstrijdverslag Handbal Someren HS1 – Groot Venlo HS1

Zondag 17 oktober, 12:30uur. Het team van Guido van Erp doet het goed in de competitie, ze hebben nog geen enkele keer verloren. Maar de heren van Handbal Someren zijn er klaar voor. Iedereen staat op scherp en de wedstrijd begint. Venlo opent meteen de score, is Someren wel wakker? Jazeker, want de volgende aanval antwoorden we met een kiezelhard schot. Venlo valt keer op keer aan, maar door de steengoede verdediging en goed keeperswerk weet Venlo in de 13e minuut pas weer te score. De heren daarentegen hebben er dan al 5 in liggen. Het gaat goed, het gaat lekker maar de wedstrijd is nog lang niet gestreden. Want Venlo komt even met vuurwerk, binnen 4 minuten maken ze het weer spannend (6-5). Ook daarna maakt Someren een gat van 4 doelpunten waarna we de rust in gaan met 11-8.

In de tweede helft start Someren niet sterk en weet Venlo snel tot 13-12 te komen. In de 9e minuut wordt het zelfs gelijk (15-15). De Heren van Someren houden hun schouders recht en kop omhoog en slaan weer een gat van 2 doelpunten. Maar ook dan gaat het niet de goede kant op en is het 10 minuten voor het einde weer gelijkspel 19-19. Venlo ruikt hun kans en komen 5 minuten voor het einde met 19-20 op voorsprong. Mede door onze mentale kracht, sterkte verdediging en snelle spel weten we deze achterstand om te draaien en winnen verdiend met 24-21.
We kijken terug op een mooi wedstrijd, zowel voor publiek als beide partijen. We waren aan elkaar gewaagd en de beste heeft gewonnen. Groot Venlo komen wij 10 november weer tegen in de Landelijke bekercompetitie, dit was een goede generale.