Wedstrijdverslag Handbal HS1 – Jupiter ’75 HS1

De heren van Handbal Someren hadden het verlies van de landelijke beker tegen Dynamico nog niet verwerkt of de competitie staat alweer voor de deur. Tegen Dynamico verloren ze namelijk na een goede start (8-2 voorsprong) maar nipt in de laatste seconden van de wedstrijd. De gehele wedstrijd waren zij de betere partij maar een wedstrijd duurt 2x30minuten en dan was net te lang met een verlies van 25-26 als resultaat.

Nu de focus op de competitie. Zondag kwam Jupiter uit Eersel op bezoek. Zij verloren hun eerste wedstrijd in de Hoofdklasse dik wat bij de heren van Someren de indruk heeft gewekt dat het een makkie zou worden. Niets is minder waar. Jupiter komt goed uit de startblokken en zorgen ervoor dat Someren vanaf de eerste minuut vol gas moet gaan. Alleen dat is wat ontbrak, het vol gas gaan zat er niet in. Slordig spel en het missen van kansen zorgt ervoor dat Jupiter uit kan lopen met 4 doelpunten. Someren loopt achter de feiten aan en hebben geluk met een goede verdediging en keeper. Met 6-10 gaan ze de rust in. Veel te weinig doelpunten en slordige aanvallen, dit is wat beter moet in de tweede helft, verliezen is niet nodig was de boodschap van de trainer.

Maar de peptalk in het kleedlokaal heeft niet geholpen, Jupiter geeft gas en zet Someren binnen 8 minuten op 8 doelpunten verschil op achterstand. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en Someren schiet wakker. De verdediging staat zo sterk dat Jupiter in de overige 22 minuten slechts 6x kan scoren. Jammer genoeg weet Someren nog steeds het doel te weinig te vinden en verliezen ze alsnog met 16-21.

Volgend weekend zijn er geen wedstijden maar 29 oktober spelen de Heren 1 van Handbal Someren uit tegen Sittardia, in, je raadt het al, Sittard.