Wedstrijdverslag Handbal Someren DS1 – BFC DS2

Op zondag 11 december om 15.15 uur stond de wedstrijd tegen Beekse Fusie Club (BFC), de koploper van de hoofdklasse, op de planning. Hoewel we de afgelopen 5 wedstrijden gewonnen hebben en goed in de flow zaten, wisten we dat een wedstrijd tegen de nummer 1 lastig ging worden. Daarentegen is het vertrouwen in ons eigen spel groter geworden en zorgt de stabiele 5e plek in de hoofdklasse voor rust. Wij hadden niets te verliezen en BFC kon kostbare punten mislopen. Met deze instelling begonnen we zonder hoge verwachtingen aan de wedstrijd.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en het ging gedurende de eerste helft gelijk op. Door mooie aanvallen, goed verdedigingswerk, sterke reddingen van de keepers en aanmoedigingen van de bank konden we bij blijven en eindigde de eerste helft in een gelijke stand van 9-9.

Het sterke spel van de eerste helft wilden we doorzetten in de tweede helft. Dit lukte aardig, maar uiteindelijk kwam BFC toch 4 doelpunten voor te staan. Na een erg sterke slotfase kwamen we nog erg dichtbij, maar dit was helaas net niet genoeg. Eindstand werd 20-21 in het voordeel van BFC. Hoewel we verloren hadden, gaf deze wedstrijd toch een voldaan gevoel en extra vertrouwen dat we van iedere tegenstander in de hoofdklasse kunnen winnen.

De volgende wedstrijd zal gespeeld worden tegen M.I.C. DS1 op zaterdag 17 december om 20.30 uur in sporthal Marsana (Meerssen).