Wedstrijdverslag Handbal Someren HS1 – HV Wanroij HS1

Op zondag was het zover, mogelijk de laatste wedstrijd van het jaar. De Heren van Someren wilden deze wedstrijd dan ook graag winnen. Niet alleen hierom, maar de laatste 2 wedstrijden in de competitie gingen verloren. Deze x was de tegenstander HV Wanroij. Een tegenstander tegen wie ze al eens eerder wonnen dit seizoen, in de beker (27-21).

De wedstrijd begon, Someren stond er klaar voor. Het eerste doelpunt was voor Someren. Deze vroege voorsprong zouden ze gedurende de eerste helft niet meer weggeven en werd uitgebouwd tot 3 doelpunten verschil. Wanroij bleef Someren echter volgen en dit zorgde voor een ruststand van 12-10 in het voordeel van Someren.

De tweede helft begon en Someren wist wat er te doen stond. Ieder doelpunt van Wanroij beantwoorden met een doelpunt van zichzelf. Someren scoorde veel van afstand, waardoor de dekking van Wanroij gedwongen werd om offensiever te spelen. Hier maakten andere spelers dankbaar gebruik van. Wanroij bleef Someren echter volgen door zelf van afstand te scoren. Op een gegeven moment stond het gelijk (18-18). Gelukkig wisten de Heren de voorsprong weer verder uit te bouwen naar een comfortabele marge van 3 doelpunten. Met nog maar een paar minuten te gaan, was de wedstrijd nog niet gespeeld. Wanroij liep in, maar Someren wist het slotoffensief van Wanroij succesvol af te slaan. De winst was binnen, 25-24 voor Someren.