Wedstrijdverslag Havana HS1 – Handbal Someren HS1

Eindelijk mogen we weer. Nadat we sinds maart niet meer competitief gespeeld hebben, startte afgelopen weekend de competitie weer. De Heren 1 van Handbal Someren komen uit in de hoofdklasse, nadat ze 2 jaar op rij gepromoveerd zijn. Wederom een nieuw avontuur met dezelfde groep spelers, die er allemaal vol voor gaan. Dit seizoen is de technische staf met 1 lid versterkt, dus bij deze: Nog eens welkom Maurice Bergman.

De 1ste wedstrijd was voor ons ook meteen de verste. We moesten helemaal naar Lent (Nijmegen) toe. En wat hebben we genoten van die route zeg. Een toeristische omweg, maar uiteindelijk kwamen we aan in Lent. Ah fijn, de heenweg was dus niet zo’n succes. De kleedkamer in, omkleden, praatje van Frits en warmlopen. Tijd voor de 1ste wedstrijd in de hoofdklasse.

Kort samengevat: Paal, paal, lat, lat, paal, via de keeper tegen de paal, lat, paal.

De wedstrijd begint en we startten goed. De verdediging stond erg sterk en de keeper stond daarachter ook sterk te keepen. Dat resulteerde in een verrassend sterk begin van Someren. Na 10 minuten handballen was het 2-4 in ons voordeel. We konden ze goed tegenhouden, alleen voorin liep het niet zo lekker. We scoorden te weinig, waardoor Havana makkelijk terug kwam in de wedstrijd. Een nieuwe tactiek, die we probeerden, pakte daarnaast ook nog eens wat minder uit. Hierdoor kwam Havana 4 goals voor te staan. Dit zorgde ervoor dat we de rust in gingen met een achterstand van 12-8.

In de rust wisten we dat we iets anders moesten proberen in de aanval. Dat moet lukken, dachten we.

En ja, de tweede helft startte en de verdediging bleef sterk. Ook aanvallend kwamen we wat makkelijker tot scoren. Inlopen lukte echter nog niet al te snel. Maar na goede wissels en mooie schoten kwamen we langzaam dichterbij. Alleen ja, die korte samenvatting zegt genoeg, we hadden het geluk niet aan onze zijde. We wisten steeds de vrije man te vinden of van afstand langs de verdediging te schieten, maar die ballen kwamen niet in het net terecht. Toch kwamen we nog terug tot 22-21. Alleen sloeg de vermoeidheid bij ons ook toe, iets minder scherp in de verdediging en aanval en Havana kwam weer 3 goals voor. Dit gat kregen we niet meer gedicht. Het eindresultaat was dan ook 26-23 in het voordeel van Havana.

Al met al hebben we toch een goede wedstrijd neergezet. De volgende wedstrijd is zondag om 14:30 tegen Noav. Helaas is publiek niet toegestaan, dus houden we jullie op de hoogte via het volgende verslag.