Wedstrijdverslag HVW HS1 – Handbal Someren HS1

Nadat meerdere wedstrijden af waren gezegd, vanwege de corona, was het dan eindelijk weer zo ver: de Heren mochten weer een wedstrijd spelen. Deze x was het HVW uit Wanroij. Een bekende tegenstander, aangezien de Heren dit seizoen al 2x tegen ze hebben gespeeld. Zowel in de beker als in de competitie werd er van HVW gewonnen en de Heren wilden ook een derde x winnen. Ook al wisten ze dat het geen gemakkelijke pot zou worden.

De wedstrijd begon en Someren nam meteen de leiding. Na deze een klein beetje uitgebouwd te hebben, kwam HVW weer terug. Someren mistte voor de nodige scherpte, waardoor de ploeg het na liet om verder uit te lopen. Hierdoor gingen de Heren de rust in met een minimale voorsprong van 1 doelpunt, 15-14 voor Someren.

In de rust werd gezegd dat de Heren goed speelden, maar dat ze nog meer gebruik moesten maken van de snelheid die ze in het spel hebben. Met deze boodschap begonnen de Heren aan de tweede helft.

In het begin van de 2e helft ging de wedstrijd weer net zo op als in de 1ste helft. Er werd om en om gescoord. Op een gegeven moment kreeg Wanroij de mogelijkheid om Someren voorbij te gaan en uit te lopen naar een voorsprong van 3 doelpunten. De Heren lieten het er niet bij zitten en waren gebrand om te winnen. De dekking stond sterk en Wanroij had moeite om te scoren. Hierdoor kon Someren weer langszij komen. Met nog 30 seconden op de klok was de stand 27-27 en was de bal voor Someren. Ze wisten dat ze deze aanval moesten scoren om de overwinning binnen te halen. Helaas ging de bal mis en met nog 10 seconden op de klok was de bal voor Wanroij. De keeper van Wanroij neemt de bal uit en Sjim zit er nog tussen. Hij onderschept de bal en dribbelt op doel af, terwijl hij naar de grond gewerkt werd van de zijkant, wist hij de bal nog te scoren. Wanroij was niet meer in staat om een aanval op te zetten en de overwinning was binnen. De Heren hebben deze spannende wedstrijd, die allebei de kanten op had kunnen vallen, gewonnen met 28-27.