Wedstrijdverslag Margraten DS1 – Handbal Someren DS1

Volgens mij is een echte cliffhanger in dit verhaal niet perse nodig, aangezien er al het een en ander te vinden is op social media over de wedstrijd :). Dus, de eerste winst is behaald! Nu nog de weg daar naar toe..

Zoals jullie vast gelezen hebben in de laatste verslagen, werd er de afgelopen weken telkens net niet gewonnen. Maar gisteravond, was het net wel!!

Wat een spanning, gewoon bijna 60 minuten lang. Waar het in de eerste 10 minuten meteen spannend werd en gelijk op ging, ging Margraten er vervolgens met een voorsprong van een aantal punten vandoor (13-8). Dit lieten we ons zeker niet gebeuren, want we merkten al snel dat we de wedstrijd weer terug spannend konden maken. Zo gezegd, zo gedaan, dus daar kwam de inhaalslag. 10 seconden voor rust stond het 17-15 en konden we dit zelfs nog naar een 17-16 ruststand brengen.

Een goede peptalk met bemoedigende woorden, iedereen wist het, we moesten winnen! De tweede helft was te spannend. Om een beleving te geven, voor de mensen die vorige wedstrijd hebben gezien, deze was nog net wat spannender. Wij een goal, margraten een goal, en dit bleef zo aanhouden, met nog een paar minuten te spelen was het 29-31 in ons voordeel.

Margraten kwam terug met voor hen de laatste goal, 30-31, met nog 1 minuut te spelen. Zou het dan toch echt lukken? Spanning veranderde langzaam in plezier en enige opluchting. We mochten nog een lange aanval spelen en kregen een laatste penalty. Goal! 30-32 voor ons en nog 7 seconden op de klok. Dan gaat de zoemer en komt de ontlading, alsof de kampioenswedstrijd gespeeld is, zo’n blijdschap, opluchting en vreugde! Trots op wat we hebben laten zien en eindelijk beloond met punten!

We mogen even genieten van een handbalvrij weekend volgende week, maar op 28 november wordt de volgende wedstrijd tegen Habo gespeeld, dus dan is er weer een verslag te lezen.