Wedstrijdverslag Sittardia HS2 – Handbal Someren HS1

Op zaterdagavond 29 oktober waren de Heren 1 van Handbal Someren op bezoek in Sittard, een sterke tegenstander. Vooraf was al bekend dat we te maken zouden krijgen met een bal met veel hars. Vaak niet een heel groot probleem, maar het was toch weer wennen.

Na de tactiek doorgenomen te hebben en de warming-up goed afgerond was, was het zover. De start was goed en Someren kwam op een voorsprong van 1-3. Verder uitlopen dan 2 goals lukte maar heel zelden. Aan beide kanten werd het gat maar niet geslagen. Snel spel en toch wat slordigheden aan beide kanten resulteerde in een ruststand van 10-12 voor Someren. Beleving genoeg die meeging naar de tweede helft.

In de rust was het duidelijk. De dekking en de keepers stonden goed. Dat volhouden. Alleen aanvallend iets scherper zijn en beter omgaan met de bal. Ook al zit er hars op. De scheids vond nog dat we te enthousiast waren dus na rust geen commentaar of geschreeuw meer.

De tweede helft verliep net zoals de eerste. Verdedigend stond Someren heel erg sterk. Sittard kwam er niet gemakkelijk doorheen. Alleen de vermoeidheid begint 8 minuten voor tijd toe te slaan, waardoor het Sittard met nog 4 minuten op de klok lukt de voorsprong te pakken. We konden nog een keer de rug rechten en maakte snel gelijk. De laatste minuut was de bal in bezit van Someren. 22-21 op het scorebord voor Sittard en de aanval ging los. Een goede loopweg moest ervoor zorgen dat we gelijk konden spelen. De bal gaat naar de rechterhoek, verdediging zag dat onze opbouwer voor het schot wilde gaan. Gelukkig zag onze hoekspeler dat ook en besloot voor eigen succes te gaan. Maar wat een vreemd schot kwam daaruit zeg, alleen die bal was zo raar geschoten dat de keeper er ook niks van snapte en viel binnen. 22-22 en nog 12 seconde op de klok. Sittard schiet te snel van afstand en de wedstrijd is voorbij.

Al met al een terechte einduitslag gezien de wedstrijd. Alleen een overwinning had beter gevoeld. Komende zondag in Someren is Bevo 3 te gast om 11:30. Hopelijk zien we dan weer een mooie gevulde tribune.