Wedstrijdverslag BSAC DS1 – Handbal Someren DS1

Zondag 30 oktober zijn we afgereisd naar Maasbree voor een wedstrijd tegen BSAC. Deze tegenstander was ons niet onbekend, drie weken geleden speelden we ook tegen elkaar in de bekercompetitie. Een sterke tegenstander, maar zeker niet onverslaanbaar. Na een goede wedstrijdvoorbereiding en warming-up, waren we er om 14.40 uur helemaal klaar voor! Niet alleen wij, maar ook onze supporters zaten in spanning te wachten op het startsignaal. Of het nu komt door onze inspirerende en uitnodigende Instagram-posts (#handbalsomerends1) of special invites door onze Instagram owner, de tribune was goed vertegenwoordigd door Summers volk.

Het beginsignaal klonk en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Waarin we tijdens de bekercompetitie wat moeite hadden met de dekking tegen deze tegenstander, stond de dekking nu sterk. En waar de tegenstander toch een gaatje door de dekking wist te vinden, zorgde Veerle ervoor dat de bal het net niet vaak wist te vinden. Na een sterke start, stond Handbal Someren twee doelpunten voor. We wisten elkaar goed te vinden in de aanval wat resulteerde in mooi samenspel en prachtige doelpunten. BSAC liet zich echter niet kennen. Mede dankzij enkele goede maar helaas niet benutte kansen aan onze zijde, kwamen ze ons toch weer voorbij. We gingen de rust in met een achterstand, maar de strijd was nog zeker niet gestreden.

Vol goede moed startten we aan de tweede helft. BSAC maakte fouten en werd nerveus, zodra we goal na goal weer dichterbij wisten te komen. Naarmate de tweede helft vorderde, namen de fouten aan onze kant helaas ook toe en lukte het ons niet het sterke spel waarmee we gestart waren 60 minuten vol te houden. We hebben gestreden als team, maar uiteindelijk bleek BSAC toch de sterkere partij dit weekend en stond bij het eindsignaal een stand van 30-22 op het scorebord.

Hoewel we de punten niet mee naar huis hebben kunnen nemen, hebben we wel een goed gevoel overgehouden van deze wedstrijd. Er werd goed samengewerkt in de dekking en we hebben mooi samenspel kunnen laten zien. We worden iedere wedstrijd sterker als team en zijn ervan overtuigd dat we binnenkort punten gaan pakken. Helaas moeten we het de komende wedstrijden zonder onze vaste kracht op de rechterhoek gaan doen, gezien Elsemieke op de bank gaat plaatsnemen als begeleider met een klein wondertje op komst. Met 5 prachtige doelpunten hebben wij, en natuurlijk het publiek, afgelopen zondag nog één keer volop van haar spel mogen genieten dit seizoen.

Volgende week spelen we op zaterdag (5 november) om 20.30 uur tegen Margraten, in Margaten. Hopelijk tot dan!